header
ornament-top

Посета посланика скупштине Србије манастиру Бањска

Thursday, 23 May 2013

Посланици Скупштине Србије започели су данас посетом Приштинском универзитету у Косовској Митровици дводневну посету Косову и Метохији.

Посланик Александар Радојевић изјавио је новинарима да се по први пут води рационална и национална спољња политика која даје резултате, а да су народни посланици дошли на север Косова са намером да дају подршку грађанима.

"Дошли смо да се на лицу места упознамо са проблемима и дилемама које грађани имају и да покушамо заједнички да решимо те проблеме", рекао је Радојевић након разговора десетак посланика из различитих странака, међу којима је највише било из Српске напредне странке, са руководством Приштинског универзитета.

Посланици су у Косовској Митровици одржали састанак са ректором и деканима Универзитета у Приштини а у току је састанак са заменицом директора Канцеларије за КиМ Малинком Митровић, представницима општина са севера КиМ и начелником округа.

Посланике, чију посету је организовала Канцеларија за КиМ, осим ректора Приштинског универзитета Срећка Милачића дочекао је и народни посланик СНС-а из Лепосавића Бојан Јаковљевић, а у пратњи посланика је и помоћник директора Канцеларије за КиМ Мирко Крлић.

Првог дана посете планиран је и обилазак Рударско-металуршког комбината Трепча и манастира Соколица и Бањска.

У петак ће посланици обићи Грачаницу, где је предвиђен састанак са начелницима округа и представницима локалних самоуправа јужно од Ибра, а затим и обилазак КБЦ Приштина у Грачцаници.

Истог дана посетиће и манастире Пећку патријаршију и Дечане.

obnova

Најаве догађаја