header
ornament-top

Ватерполисти Црвене Звезде,прваци Европе у посети манастиру Бањска

Tuesday, 06 August 2013

Непоштовање прошлости нас не води ка светлој будућности, много је енергије које народ има у себи, а распршује се на глупости. Треба да водимо рачуна о својој прошлости и да се дичимо с њом - рекао је директор клуба Игор Милојевић. Посетом манастиру Бањска, ватерполисти и руководство Црвене звезде завршили су дводневну посету Косову и Метохији обећањем да ће поново доћи.

Ватерполисти су обишли манастирски комплекс у оквиру задужбине краља Милутина који у овој години обележава седам векова постојања.

Капитен шампиона Андрија Прлаиновић је изазвао највише интересовања, посебно код деце која су га и овде дочекала за заједничку фотографију и аутограм. Он је подсетио да су ватерполисти Црвене звезде направили резултат коме се на почетку сезоне нико није надао.

Била је то сјајна сезона за нас играче и надам се да ћемо и у наредној сезони наступати у сличном саставу – рекао је капитен црвено-белихм додајући да су играчи имали смо сјајан дочек и то ће ми остати у трајном сећању.

Први пут сам на Косову и Метохији и то је за мене и моје другове била прилика да нешто више сазнамо о животу људи на овим просторима, видимо да им је тешко и драго нам је што смо својим резултатом и доласком видели на њиховим лицима срећу – рекао је Прлаиновић.

Директор клуба Игор Милојевић рекао је да “живи свој дечачки сан” и да је долазак црвено белих на Косову обећање дато Делијама, који су од првог до последњег тренутка веровали у оно у шта ми сами нисмо“.

Срећан сам што смо имали прилику да испунимо обећање. Не могу да вам опишем како се човек осећа, овакав дочек, та енергија, топла атмосфера и могућност да поделимо радост са својим народом је за мене искуство које ћу памтити цео живот – рекао је Милојевић.

Непоштовање прошлости нас не води ка светлој будућности, много је енергије које народ има у себи, а распршује се на глупости. Треба да водимо рачуна о својој прошлости и да се дичимо с њом. Толико година историје исписано је на једном месту је нешто што нашој деци треба да буде водиља, јер имамо потпуно погрешне иделае – рекао је Милојевић.

Начелник Косовскомитровачког Округа Раденко Недељковић рекао је да је посета ватерполиста северу покрајине добар гест тим пре што је држава Србија у свету препознатљива пре свега по успешним спортистима.

- Они су прави амбасадори државе Србије и на тај начин представљају и Косово и Метохију, као њен саставни део – рекао је Недељковић и изразио уверење да ће оваквих посета бити и у будућности.

Извор: Telegraf.rs

obnova

Најаве догађаја