header
ornament-top
Актуелности

Непоштовање прошлости нас не води ка светлој будућности, много је енергије које народ има у себи, а распршује се на глупости. Треба да водимо рачуна о својој прошлости и да се дичимо с њом - рекао је директор клуба Игор Милојевић. Посетом манастиру Бањска, ватерполисти и руководство Црвене звезде завршили су дводневну посету Косову и Метохији обећањем да ће поново доћи.

Српска православна црква и верници 12. јула празнују Петровдан, којим се славе свети апостоли Петар и Павле, обојица страдали по заповести цара Нерона. Свети апостоли Петар и Павле се у хришћанству сматрају првим проповедницима и учитељима новозаветне вере. Портал Порекло честита свима којима је Петровдан крсна слава.

Посланици Скупштине Србије започели су данас посетом Приштинском универзитету у Косовској Митровици дводневну посету Косову и Метохији.

Посланик Александар Радојевић изјавио је новинарима да се по први пут води рационална и национална спољња политика која даје резултате, а да су народни посланици дошли на север Косова са намером да дају подршку грађанима.

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Аександар Вулин изјавио је да ће Канцеларија учинити све што може како би манастир Бањска на северу Косова ове године на достојанствен начин обележио седам векова постојања. Вулин је, након разговора са игуманом тог манастира Данилом, рекао да је 700 година постојања манастира Бањска велики јубилеј и најбољи доказ колико овде народ траје и колико постоји.

Петог и шестог априла Епископ ваљевски Г. Милутин је у пратњи Архијерејског заменика архимандрита Петра боравио у посети Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској. Повод овој посети је била помоћ коју је, на иницијативу Епархије ваљевске, прикупио верни народ, свештенство и монаштво овог дела централне Србије за богословију у Призрену.

Најаве догађаја

sv-stefan

sv-milutin

obnova